Кадър Арнолд Шварценегер ФейсбукБившият републикански губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер критикува

...
Кадър Арнолд Шварценегер ФейсбукБившият републикански губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер критикува
Коментари Харесай

Арнолд Шварценегер сравни лъжите на Тръмп с тези на нацистите: Сряда бе Кристалният ден в САЩ

Кадър Арнолд Шварценегер Facebook

Бившият републикански губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер подлага на критика остро Доналд Тръмп поради насаждането на ненавист и апелите му за принуждение.

Американският артист Арнолд Шварценегер, който е роден в Австрия, загатна за нацисткото минало на татко си в прочувствен апел към американците за единение. Освен това той назова Доналд Тръмп " най-лошия президент " в историята на Съединени американски щати.

Бившият републикански губернатор на щата Калифорния разгласява видеопослание в Тwitter след насилието на Капитолия, което дефинира като опит за държавен прелом, подтикнат от президента Тръмп.

" Сряда бе Кристалният ден* тук, в Съединените щати. Счупените стъкла бяха тези на Капитолия ", споделя със сериозен тип 73-годишният Шварценегер, седнал зад бюрото си.

" Отраснах, обкръжен от унищожени хора, които пиеха, с цел да не помнят своята виновност, че са били част от най-лошия режим в историята ", доверява именитият културист в очевиден намек за нацисткото минало на татко си.

" Никога не съм споделял това толкоз обществено, само че моят татко се прибираше пийнал, един или два пъти в седмицата, и крещеше, биеше ни и караше майка ми да се опасява ", споделя той, представен от през днешния ден.бг.

Шварценегер не декларира категорично, че татко му е бил нацист, само че добавя, че не го упреква, тъй като " моят татко, сходно на нашите съседи, е бил подведен от неистини и аз зная до каква степен стигат този тип неистини ".

" Президентът Тръмп се стремеше да обърне резултата от едни избори, които бяха почтени . Той опита държавен прелом, като заблуди хората с неистини " , споделя Шварценегер, чието обръщение бързо закупи известност в интернет.

Актьорът, прочул се с функциите на Терминатор и Конан Варварина, въпреки всичко показва удовлетворение, че Тръмп " скоро ще има цената на остарял туит ", визирайки завършващия на 20 януари мандат на американския президент, съобщи БНР.

* Кристалната нощ (на немски: Kristallnacht) е антиеврейски погром в Германия и Австрия в нощта на 9 против 10 ноември 1938 година. Погромът е проведен от Щурмабтайлунг (SA), паравоенната организация на управляващата Националсоциалистическа немска работническа партия, по самодейност на нейния водач Адолф Хитлер. Разграбени и опожарени са 191 синагоги (от които 76 изцяло унищожени) и 815 магазина, принадлежали на евреи. 30 000 евреи са задържани и изпратени в концлагери, а 40 души са убити. 

През 1920-те години множеството немски евреи са изцяло интегрирани в немското общество като немски жители. Те служат в немската войска и флота и способстват за всяка област на германския бизнес, науката и културата. Условията за евреите стартират да се трансформират след назначението на Адолф Хитлер (лидерът на Националсоциалистическата немска работническа партия, родом от Австрия) като канцлер на Германия на 30 януари 1933 година Още през цялото време режимът на Хитлер работи бързо, с цел да вкара антиеврейска политика. Нацистката пропаганда изтъква 500 000 евреи в Германия, които съставляват единствено 0,86% от цялото население, като зложелател, който е виновен за провалянето на Германската империя през Първата международна война и за последвалите ѝ стопански бедствия като хиперинфлация. От 1933 година немското държавно управление приема редица антиеврейски закони, които лимитират правата на евреите да изкарват прехраната си, да се употребяват с цялостно поданство и да получат обучение, в това число Закона за възобновяване на професионалната държавна работа от 7 април 1933 година, който не разрешава на евреите да работят на държавна работа. Нюрнбергски закони от 1935 година взимат на евреите поданството и им не разрешават да подписват брак с нееврейски германци.

Тези закони изключват евреите от немския обществен и политически живот.Много от тях търсят леговище в чужбина; стотици хиляди емигрират, само че както написа Чайм Уизман през 1936 година, „ Светът наподобява е разграничен на две елементи – местата, където евреите не могат да живеят, и тези, в които не могат да влязат. “ Международна конференция в Евиан на 6 юли 1938 година преглежда въпроса за имиграцията на евреи и роми в други страни. По време на конференцията повече от 250 000 евреи са избягали от Нацистка Германия и Австрия, която е анексирана от Германия през март 1938 година Повече от 300 000 немски и австрийски евреи не престават да търсят леговище и избавление от потисничеството. Тъй като броят на евреите и циганите, които желаят да емигрират, се усилва, рестриктивните мерки против тях нарастват, като доста страни стягат разпоредбите си за приемане. До 1938 година Германия „ е навлязла в нова радикална фаза на антисемитска активност “. Някои историци считат, че нацисткото държавно управление възнамерява принуждение против евреите и чака подобаваща провокация. Има данни за това обмисляне, датиращо от 1937 година

В едно изявление от 1997 година немският историк Ханс Момсън твърди, че главен претекст за погрома е желанието на НСДАП да заграби еврейските парцели и бизнес.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР